A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Тернопільська область

Іванівка відзначила 71 річницю Перемоги у другій світовій війні

Дата: 09.05.2016 08:58
Кількість переглядів: 802

Фото без опису

Фото без опису

В селі Іванівка 9 травня 2016 року дзвони церкви Різдва Пресвятої Богородиці скликали жителів села  на спільну молитву , яку  служив отець Іван  .

Святкова атмосфера починалася саме звідси. Мелодійний спів молоденьких дівчат було чутно не тільки в церкві, але й навколо  неї . Після молитви дівчата з хоругвами та  громада села  попрямували до пам’ятника загиблим воїнам у другій світовій війні, де чекала патріотично прикрашена сцена  жовто-блакитним прапором та запаленими лампадками .

Тут відслужилася  панахида  за  односельчан, які загинули у роки війни 1941-1945 років.  Із словами привітання до тих учасників війни, які залишилися живими, звернувся сільський голова Шафранович Р.В. , він  висловив вдячність  жителям села, що зберігають пам'ять за тих, хто загинув , подякував  за самовіддану працю, любов, вірність та високий внесок у добробут і розвиток рідного села, хто не тільки на словах, а й конкретною справою прикрашає спільну домівку. Голова запевнив, що сумісні зусилля та небайдуже  ставлення до роботи посприяє швидкому процвітанню та розвитку усієї громади . Керівник громади  від імені директора  місцевого приватного-орендного підприємства «Іванівське» Білика Антона Івановича вручив  грошові нагороди учасникам бойових дій та солдатським вдовам  . Хвилиною мовчання та молитвою вшановують пам'ять всіх, хто поліг у війні.

Незважаючи на те, що свято припало на понеділок, і в селах багато роботи,    жителів села Іванівка   , щоб  вшанувати пам'ять загиблих односельчан, зібралося чимало .                 На сьогоднішній день серед учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни в селі залишився тільки один – Хміль Іван Михайлович , а також ,  проживають солдатські вдови, воїни-афганці. Зі словами безмежної вдячності ведучі Вівчар Іванна та Рівний Микола звернулися до тих людей, які витримали важкий іспит на мужність, та нагадали прізвище кожного односельчанина, який не повернувся з поля бою , згадали також і тих бійців, котрі в сьогоднішній непростий час для нашої батьківщини вірно служать та виконують свій священний обов’язок під час проведення антитерористичної операції   на сході України та тих , хто служить в лавах Збройних Сил України. 

Дякуючи талановитому вмінню педагога  організатора  Баб′як Ольги Володимирівни  школярі Іванівської  ЗОШ прочитали  патріотичні вірші та пісні про  війну. Розхвилювали до душі кожного учасника свята пісні  Вівчар Ліліани та Богомол Марії. Під керівництвом художнього керівника Палиці М.С. народний хор села Іванівка заспівав пісні  «Ой , Дніпро, Дніпро» та гімн «Боже, великий єдиний!»

Хай живе і процвітає Іванівська територіальна громада!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних