A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Тернопільська область

Мешканці Іванівської ОТГ стурбовані подальшою долею громади

Дата: 04.12.2019 10:31
Кількість переглядів: 1760

Фото без опису

       Розглянувши проєкт перспективного плану громад Тернопільської області на наступні роки,  депутати та мешканці наших сіл Іванівської ОТГ там не знайшли. Урядовці вищого рангу планують приєднати Іванівську громаду до Теребовлянської ОТГ, і це викликало обурення та невдоволення наших громадян.

       Тому з ініціативи депутатів Іванівської сільської ради 2 грудня в приміщенні адмінбудинку відбулося спільне зібрання депутатів, членів виконкому та місцевих активістів щодо перспективи подальшої діяльності Іванівської ОТГ.

       Іванівська громада утворена з початку періоду  децентралізації   ще у  липні 2015 року.  З цього часу зарекомендувала себе як самодостатня та успішна громада,  яка може  вирішувати сотні проблем мешканців на місцях. Громада має стратегію розвитку та успішно її реалізовує. Іванівська ОТГ стала однією з перших 25-ти громад,  яка співпрацює з Програмою DOBRE і яка  залучила мільйони інвестиційних коштів  для розвитку громади.  За спільною методологією, впровадженою програмами USAID DOBRE, «U-LEAD з Європою» та Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети!»  із 106 громад із 18 областей України, які пройшли оцінку, Іванівська громада на 13-ій позиції  індексу прозорості. Сільська рада має  договори міжмуніципального співробітництва для надання усіх необхідних послуг мешканцям. За методикою визначення спроможності громад  Іванівська ОТГ має середній рівень спроможності.

       У  населених пунктах ОТГ  пройшли  сходи громадян та депутатів, на яких одноголосно вирішили звернутися до Тернопільської обласної ради з клопотанням  про те, щоб залишити Іванівську об'єднану територіальну громаду в існуючому форматі. Адже швидкі, необґрунтовані рішення без врахування особливостей та потреб людей можуть призвести до обезлюднення та деградації сільських  територій. Тому під час спільного зібрання сформували відповідне звернення не тільки до голів Тернопільської обласної ради та Тернопільської ОДА, але і  до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради та Міністра розвитку громад і територій України.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних