A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Тернопільська область

Розпочинаємо громадські слухання щодо реорганізації закладів освіти Іванівської ТГ

Дата: 22.09.2021 11:15
Кількість переглядів: 2795

Фото без опису

           Найменування  організатора  громадських слухань –  Іванівська сільська рада.

     Мета: врахування думки жителів Іванівської територіальної громади щодо реорганізації шляхом приєднання Ілавченського ДНЗ і Ілавченської ЗОШ І-ІІІ ступенів у єдиний заклад загальної середньої освіти  Ілавченський ліцей з гімназією та дошкільною групою, Глещавського ДНЗ і Глещавецької ЗОШ І-ІІ ступенів у єдиний заклад загальної середньої освіти  Глещавецька гімназія з дошкільною групою; реорганізації шляхом приєднання Сороцького ДНЗ і Сороцької ЗОШ І-ІІ ступенів у єдиний заклад загальної середньої освіти  Сороцька гімназія з дошкільною групою, інші типи закладів освіти згідно Закону України «Про повну загальну середню освіту».

     Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»: рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники). Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади. Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради. У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти. Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту, відповідного рішення засновника.

        Згідно з Конституцією України (ст. 143): «Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

      Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26): «Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради».

     На території Іванівської територіальної громади функціонує 4 заклади загальної середньої освіти, у яких навчається 297 школярів та 4 заклади дошкільної освіти з чисельністю 53 вихованці.

       Іванівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 110 учнів;

       Ілавченська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 109 учнів;

      Сороцька ЗОШ І-ІІ ступенів – 47  учнів;

      Глещавецька ЗОШ І-ІІ ступенів – 30 учнів;

      Іванівський ДНЗ – 19 дітей;

      Ілавченський ДНЗ – 12 дітей;

      Сороцький ДНЗ – 12 дітей;

      Глещавський ДНЗ – 10 дітей.

    Головне у закладі освіти – це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні. На жаль, з кожним роком у нашій громаді, як і в Україні зокрема, зменшується народжуваність,  відповідно  зменшується кількість учнів.

     Значна видаткова частина бюджету Іванівської територіальної громади використовується на забезпечення надання освітніх послуг. Середня наповнюваність класів у закладах освіти Іванівської територіальної громади  становить 9,9 учнів. У Сороцькій ЗОШ І-ІІ ступенів наповнюваність класів становить 5,2 учні а в Глещавецькій ЗОШ І-ІІ ступенів – 3,3 учні на клас. Даний заклад є найбільш затратним серед усіх шкіл ТГ у зв’язку з малою кількістю класів, в яких навчається 5 учнів.

      На сьогодні єдиним оптимальним завданням  у вирішенні проблеми малокомплектності є реорганізація даних закладів у ліцей та гімназії з дошкільною групою. Таким чином, ми збережемо дітей та приміщення, молодші школярі навчатимуться поруч з домівками, вчителі початкових класів  працюватимуть у звичних умовах.

       Проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, Іванівська сільська рада виносить на громадське обговорення питання реорганізації шляхом приєднання Ілавченського ДНЗ і Ілавченської ЗОШ І-ІІІ ступенів у єдиний заклад загальної середньої освіти  Ілавченський ліцей з гімназією та дошкільною групою, Глещавського ДНЗ і Глещавецької ЗОШ І-ІІ ступенів у єдиний заклад загальної середньої освіти  Глещавецька гімназія з дошкільною групою та реорганізації шляхом приєднання Сороцького ДНЗ і Сороцької ЗОШ І-ІІ ступенів у єдиний заклад загальної середньої освіти  Сороцька гімназія з дошкільною групою.

        Запрошуємо Вас долучитися до громадського обговорення щодо реорганізації вищезазначених закладів освіти.

Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з продовженням карантину, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 48137, вул. Л. Українки, 36, с. Іванівка, (Іванівська сільська рада).  Також із дотриманням усіх заходів безпеки: публічне громадське обговорення передбачатиме проведення на базі ЗЗСО громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективами ЗЗСО.

       Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:  48137, вул. Українки, 36, с. Іванівка (Іванівська сільська  рада), електронна адреса: silrada2015@ukr.net .

       Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадських слухань – Шевчишин Олег Дмитрович – заступник голови Іванівської сільської ради. Контактна особа – Любович Андрій Володимирович, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Іванівської сільської ради (0962104804).

        Строк і спосіб оприлюднення результатів громадських слухань, узагальнення висловлених в ході проведення громадських слухань зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадських слухань на сайті Іванівської сільської  ради. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних