A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Тернопільська область

Упродовж 32-річної діяльності за сприяння Тернопільської обласної служби зайнятості 652 тисячі громадян знайшли роботу

Дата: 23.12.2022 10:42
Кількість переглядів: 326

Фото без опису

21 грудня 2022 року виповнюється 32-а річниця державної служби зайнятості України. Служба зайнятості пройшла нелегкий шлях від австрійських бірж праці до сучасної європейської служби, від рахівниць і паперових списків – до новітніх онлайн-технологій у наданні послуг, від статистичної установи - до дієвої сервісної служби на ринку праці. Досвід роботи державної служби зайнятості України з надання соціальних послуг громадянам був визнаний кращим в СНД, а у 2003 році вона стала членом Світової асоціації служб зайнятості.

Завдяки професіоналізму, сумлінності, високим людським якостям кожного працівника служби, тисячі шукачів роботи повернулися до продуктивної зайнятості, здобули нові професії, започаткували власний бізнес, а роботодавці знайшли необхідні кадри.

«На початку діяльності служби зайнятості вакансій було досить багато, статус безробітного одержували одиниці. «Найбезробітнішим» був 2005 рік, коли було зареєстровано 104 тисячі безробітних», - розповів директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

У системі державної служби зайнятості України є 11 центрів професійно-технічної освіти. Служба сприяє у підтвердженні результатів неформального професійного навчання, видає безкоштовні ваучери на навчання.

На сьогодні запроваджено інститути кар’єрних радників та консультантів роботодавців, послуги надаються на засадах рекрутингу. Діють ряд електронних сервісів і платформ.

Цьогоріч усі охочі стати підприємцями та бізнесмени з досвідом мали можливість отримати мікрогранти, відтак, біля 150 учасників програми отримають 73,5 млн грн грантової допомоги. Реалізація поданих бізнес-планів дасть змогу створити більше 350 нових робочих місць.

Послуги Тернопільської обласної служби зайнятості в середньому щорічно отримували 50-70 тис. громадян. За ці 32 роки діяльності вдалося працевлаштувати більше 652-х тисяч незайнятих громадян; 120 тисяч безробітних пройшли профнавчання; 131 тисяча осіб мали тимчасову роботу.

Працюємо на благо України!

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Тернопільського обласного центру зайнятості

(тел. 23-49-77)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних