A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Тернопільська область

Про дотримання правил експлуатації генераторів: розміщення, підключення та експлуатація

Дата: 04.01.2023 10:48
Кількість переглядів: 394

1. Розміщення:
Генератор необхідно розміщувати ззовні будівлі (бажано під навісом) або в окремому технічному просторому приміщенні з працюючою вентиляцією і можливістю
провітрювання. Відстань від генератора до суміжних об’єктів (будівель, стін з вікнами, автомобілів тощо) мінімум 6 метрів. Допускається встановлення електрогенератора біля суцільних негорючих стін (без вікон) на відстані не менше 1 метра. Генератор необхідно встановлювати на рівному надійному майданчику.
Будь-яке пошкодження електричних провідників або обладнання слід усувати негайно.

2. Підключення:
Під час підключення генератора до споживачів необхідно дотримуватися відповідної інструкції. Під’єднання генераторів повинен здійснювати кваліфікований електрик.
Обов’язково необхідно перевірити технічні характеристики, специфікацію і потужність цієї моделі генератора, перед підключенням одягнути сухий захисний одяг (гумові рукавички, взуття на гумовій підошві, бажано засоби захисту органів зору та слуху). У процесі варто використовувати подовжувачі та кабелі високої якості, без пошкоджень і порізів. На вилках електроприладів мають бути заземлюючі контакти.

3. Експлуатація:
Перед пуском генератора перевірте стан електропроводки та усуньте пошкодження. Також необхідно усунути перекручування дротів, контакту з гарячими поверхнями, наявність корозії на контактах. Електричні елементи генератора слід заземлити. Уникайте контакту силових контурів генератора з водою й іншими предметами. Генератор небажано вмикати в умовах підвищеної вологості, під час дощу або снігу. Варто уникати контакту з елементами генератора, що обертаються. Під час роботи електрогенератору контролюйте його технічний стан. У разі виявлення підтікань палива, мастила або сторонніх звуків, що свідчать про його несправність, негайно вимкніть і знеструмте його.

4. Під час використання генераторів категорично забороняється:
- вносити зміни в конструкцію генератора;
- розміщувати генератор у замкнутому приміщенні без вентиляції, а також у вибухонебезпечному середовищі, в підвалах та в приміщеннях з можливим перебуванням людей;
- палити та користуватися джерелами відкритого вогню під час заправки та експлуатації генератора;
- відкривати кришку баку при працюючому генераторі;
- заправляти паливом генератор при працюючому або не охолодженому двигуні;
- об’єднувати генератори у ланцюг;
- перебувати поруч з генератором стороннім особам або тваринам;
- змішувати різні види мастила та палива для генератора;
- перевищувати максимально допустимий струм вихідного роз’єму генератора.

5. Зберігання легкозаймистих та горючих рідин (далі - ЛЗР та ГР):
У квартирах, житлових кімнатах індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків допускається зберігання не більше 10 л ЛЗР та ГР. В індивідуальних гаражах допускається зберігання не більше 40 л запасу палива та 10 кг мастила. Таку саму кількість ЛЗР та ГР допускається зберігати в окремо розташованому господарському будинку на присадибній ділянці, якщо відстань від неї до житлового будинку становить не менше 7 м. Тара, в якій зберігаються ЛЗР та ГР, повинна щільно зачинятися, бути небиткою,
виготовленою з негорючих матеріалів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.